Amacı
Hayat kurtarmanın ipuçları bu eğitimde paylaşılmaktadır. Ülkemizde ev kazaları, trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazaların sıklıkla meydana geldiği düşünüldüğünde; hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik ilk yardım eğitiminin geniş kitleler tarafından bilinmesi özellikle daha çok önem kazanmaktadır.
İlkyardım Yönetmeliğinin 16. Maddesine istinaden; Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış "İlkyardımcının bulundurulması zorunludur.”
İlk yardım sertifikası nereden alınır? - ilk yardım sertifikası nasıl alınır ? Sağlık Bakanlığından yetkili ilkyardım eğitim merkezimizde 16 saatlik Temel İlkyardım Kursuna katılarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan uygulamalı ilkyardım sınavlarına girebilir ve ilkyardım sertifikası sahibi olabilirsiniz.
İlkyardım sertifikaları 3 yıl geçerli olmaktadır. Belge süresi dolmak üzere olan ilkyardımcılar, ilkyardım eğitim merkezimizce düzenlenen 8 saatlik İlkyardım Yenileme Eğitimi’ne katılarak sınav şartı aranmaksızın mevcut belgelerini yenileyebilmektedir.
İçerik
Giriş olay yeri değerlendirme,
Temel Yaşam Desteği ( Bebek),
Temel Yaşam Desteği ( Çocuk ve yetişkin),
Kanama ve yaralanmalarda ilk yardım,
Kırık çıkık ve burkulmalarda ilkyardım,
Zehirlenmelerde ilk yardım,
Boğulmalarda ilk yardım,
Solunum yolunda yabancı cisim kaçmasında ilk yardım,
Yanık ve donmalarda ilk yardım,
Elektrik çarpmalarında ilk yardım,
Bilinç bozukluğu ve medikal acillerde ilk yardım,
Hayvan ısırma – sokmalarında ilk yardım, hasta,
Yaralı ve kazazede taşıma teknikleri.
1. Hayati tehlike arz eden bir acil durum nasıl saptanır
2. Nasıl ve ne zaman uygun bir şekilde acil tıbbi sistemi harekete geçirmeliyiz
3. Acil durum neticesinde nasıl fark yaratılır.
4. Normal kalp ve ciğer fonksiyonları
5. Temel Hayat Desteği nasıl sağlanır.
6. Nefes yolunun tıkanması durumunda ne yapmak gereklidir (Boğulma)
7. Kalp krizi ve/veya felç durumu için risk faktörleri nelerdir8. Kalbinizle nasıl dost olursunuz.
İlk Yardım Eğitimi, İlk Yardım Eğitimi Kursları, İlk Yardım Eğitimi Sertifikası, Kursları
ilk yardım sertifikası deneme sınavı soruları, ilk yardım sertifikası nasıl alınır, ilk yardım sertifikası veren kurumlar, ilk yardım sertifikası ne işe yarar, ilk yardım sertifikası olanlar nerelerde çalışabilir, ilk yardım eğitmeni nasıl olunur, ilkyardım eğitmeni ne kadar kazanır, ilk yardım sertifikası İstanbul,